Oppskuring og boning

Vanlig og jevnlig renhold vil holde gulvene rene, men over tid vil man slite seg gjennom toppbelegget på ethvert gulv, med mindre man får utført skikkelig oppskuring etterfulgt av profesjonell boning. Oppskuringen, når den er gjort korrekt, gjør gulvet fullstendig rent. Med boning både pleier og revitaliserer man gulvet, samtidig som man oppretter en hinne som bruk og belastning sliter på. Da unngår man at selve gulvmaterialet får denne belastningen.

Gjøres jobben godt, og med riktige intervaller, vil man kunne forlenge gulvets levetid betraktelig, samtidig som det holdes estetisk vakkert!

Oppskuring og boning av linoleum, vinyl og flisgulv

Alle gulv behøver fra tid til annen litt mer oppmerksomhet enn støvsuging og vasking. Over tid vil skitt og smuss slite på overflatehinnen, som gjør at gulvet oppleves som mer livløst. Om man har kommet til dette punktet behøves en real oppskuring for å sikre at alt av skitt og smuss er borte samt også rester av forrige overflate. Deretter behøves det boning, som legger en ny og fin overlate på toppen!

Oppskuring er forskjellig fra gulv til gulv, og produkter man benytter til boning er også tilpasset ulike typer gulv. Velger man en leverandør som ikke vet forskjellen på dette, vil ofte resultatet bli kortvarig eller i verste fall faktisk ødelegge gulvet. Hos Cleanit vet vi forskjellen!

Linoleumsgulv sine styrker og svakheter:

Linoleumsgulvet tåler stor belastning over lang tid, er generelt lett å rengjøre, er vanntett, allergivennlig og faktisk også miljøvennlig (linoleum er biologisk nedbrytbart)!

Siden gulvet er biologisk nedbrytbart, må man passe på å velge riktige produkter for å stoppe denne prosessen. Velger man feil produkter til oppskuring og boning risikerer man altså å gjøre mer skade enn gagn.

Vinylgulvet, et populært alternativ!

Et annet populært alternativ er vinylgulv, som ofte utformes slik at det ligner på parkett eller laminatgulv. Overflaten på vinylgulv tåler, akkurat som linoleumsgulv, mer belastning enn tradisjonelle tregulv, og gulvet er vanntett. Utformingen er som regel myk bunn og hard topp, som gjør at dette gulvet ofte oppleves som mer behagelig å gå på enn andre gulv.

Men siden vinylgulv ofte er laget for å se ut som tregulv, vil feil metode for oppskuring kunne gjøre det stygt, og enkelte produkter ødelegger også vinyl. Feil produkter til boning vil kunne få det til å se unaturlig ut.

Flislagte gulv

Fliser er slitesterke, og velges ofte for sitt estetiske snitt. Her får man alt fra terracottafliser til uglasserte og glasserte keramiske fliser, marmor, granitt, skifer og kalkstein. Ved feil bruk av produkter og utstyr kan oppskuring av fliser gjøre dem stygge. Felles for all flis er at de tiltrekker seg vann, og man må derfor ha på olje eller voks tilpasset typen flis for å hjelpe de å holde seg pene, før man boner inn dette slik at man får en beskyttende hinne.

Vi har også erfaring med oppskuring av parkett og tregulv, samt «boning» av disse. Boneproduktene som benyttes for gulv av trematerialer er dog egentlig en form for lakk, så å kalle det for boning blir ikke helt korrekt.

Hvor ofte bør man utføre oppskuring og boning?

Dette vil avhenge av hvor gulvet befinner seg, belastningen det utsettes for, hvor mye skitt og smuss som finner veien dit og også typen gulv. Gulvet i inngangspartiet i et trafikkert bygg vil på generell basis behøve oppskuring og boning oftere enn gulvet på et lite benyttet møterom.

Oppskuring og boning av gulv bør dog utføres før den eksisterende beskyttelseshinnen fra enten nytt gulv eller forrige runde boning brytes – dette for at ikke det råe gulvmaterialet skal bli veldig slitt før dette skjer (som kutter i gulvets levetid).

Kontakt oss for kontorvask og renhold for din bedrift

Har du behov for en fleksibel renholdspartner som kan levere kontorvask i Oslo og omegn? Hos Cleanit finner du renholdere med lang erfaring til konkurransedyktige priser. Vi tar også oppdrag i Viken.

Fra oss kan du være sikker på at du alltid får kvalitet, men også miljøvennlig rengjøring. Det benyttes kun miljøvennlige produkter i daglig renhold.

Er du ikke fornøyd med jobben som blir utført, kan du benytte trygghetsgarantien. I denne inngår også prismatch dersom du kan dokumentere at du har fått et bedre tilbud fra en annen aktør, og en angrefrist på 30 dager.

Ønsker du en gratis og uforpliktende befaring for å se hvordan vi best kan hjelpe din bedrift?

Kontakt oss på telefon 23 37 37 90, eller benytt kontaktskjemaet nedenfor.

Send en e-post

Valid number
Ved å klikke send bekrefter du vår Personvernerklæring
Takk for din henvendelse
Du vil bli kontaktet så fort som mulig.

Takk for din henvendelse

Du vil bli kontaktet så fort som mulig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Andre tjenester for renhold av bedrift

I tillegg til daglig og periodisk renhold av kontorlokaler, vil det fra tid til annen være behov for vedlikehold av kontorbygget og ytterligere rengjøringstjenester for bedriften, som for eksempel:

Samarbeidspartnere
Medlem av